A sok huzavona után végre már látható módon finiséhez ért a beruházás, van rá esély, hogy hamarosan megnyílik városunkban is egy Penny Market.

Épül a Penny AlbertirsánLehet örülni neki, lehet szidni, ám mégiscsak tény, hoz egy új versenyhelyzetet az élelmiszer piacon. A helyszín megválasztásával ugyan lehetne vitatkozni, ám érvek szólnak mellette, ellene is.
Minden bizonnyal oldani fogja a parkolási nehézségéket az evangélikus iskola és templom környékén – már amennyiben a „T. Szülők” és a „T. Hívők” lesznek annyira kreatívak, hogy beálljanak az üzlet parkolójába és nem kockáztatják meg inkább továbbra is a balesetveszélyes árokpartot, és az alig néhány helyes parkoló használatát (hogy arra miért volt szükség, amikor már tudtuk, hogy megépül az áruház, csak nem tudok rájönni! Hacsak azért nem, mert a döntéshozók megint nekiugrottak valaminek gondolkodás helyett….).

Penny Market épül AlbertirsánPersze néhányan izgulnak azon is, hogy a korábban csendes, amúgy meglehetősen szűk Nyáregyházi utcára és a nyugati végénél levő rettentően rossz kereszteződésre milyen hatással lesz a Dánosról érkezők száma. Hiszen valljuk be őszintén: a Dánosi út – Pesti út csomópontja meglehetősen messze áll az ideálistól, így vélhetően a Dános felől érkezők a könnyebb, jobban járható Nyáregyházi utcát fogják választani a macerás, rosszul fordulható, rosszul látható helyett!!
Ám ne szaladjuk előre ennyire, várjuk meg a tapasztalatokat! Sajnos ez a szokásos magyar mentalitás: elkészítünk valamit, aztán gondolkodunk azon, hogyan lehetne a káros hatásokat mérsékelni. Tesszük ezt ahelyett, hogy felmérnénk a várható terheléseket, megtennénk a szükséges lépéseket (mondjuk egy korszerűbb, esetleg körforgalmas, vagy lámpás csomópont kiépítése a Dánosi út – Pesti út találkozásánál -ha már rendes aszfaltra nem futja-; esetleg egy behajtani tilos tábla, célforgalmi kivétellel a Nyáregyházi utcára….).

Egyelőre örüljünk, hiszen lesz új vásárlási lehetőség, lesznek új munkahelyek, talán még Iparűzési adó bevétel is, és talán lesz igazi konkurenciája a Tesco-nak, aki persze már lépett egyet – ki tudja, miért?- a vásárlók megtartása érdekében. És bízzunk abban, hogy egy új nagy hipermarket megjelenése nem fogja negatívan befolyásolni a kis boltok helyzetét!

Összességében bizonyára jótékony hatása lesz a városra, legalábbis szeretném hinni!

- cser -

– cser –

Hozzászólások

hozzaszolasok

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Időjárás

Városunk adataiért
kattintson a képre!HőtérképAdatszolgáltató: Időkép.hu

Archívum